به گزارش ميراث آريا (chtn) ؛\"باقر فاضل لنکراني\" عصر روز پنجشنبه پس از شرکت در اجلاس اضطراري وزراي بهداشت کشورهاي مسلمان و حاشيه درياي مديترانه شرقي درمصر به کشور بازگشته بود،درجمع خبرنگارارن افزود: ‌افرادي که پيش از اين مشرف شده و حج آنها واجب نيست دليل کافي براي تشرف مجدد ندارن؛ پس مشرف نشوند.

لنکراني به اين افراد توصيه اخلاقي و پزشکي کرد که براي حج عمره و يا واجب نروند.

وزير بهداشت دليل برگزاري اجلاس کشورهاي مسلمان زودتر ازموعد را تصميم گيري براي سفرهاي حج عمره و تمتع اعلام کرد و گفت : تصميم گيري شد که براي حجاج محدوديت هايي اعمال شود که در اين زمينه جمهوري اسلامي از قبل سفر کودکان و زنان باردار را محدود کرده بود.

وي همچنين به تاکيد اعضاءشرکت کننده بر همکاري و تعامل با سازمان حج و زيارت عربستان و سازمان هاي بهداشتي کشورهاي مسلمان اشاره کرد و افزود : به همين منظور کميته اي براي رصد کردن وضعيت شيوع اين بيماري و ارايه توصيه ها به زائران تشکيل شد.

لنکراني آخرين آمار مبتلايان به اين بيماري در منطقه را 800 نفر اعلام و تصريح کرد:در کشورمان تا پايان وقت روز 31 تيرماه 16 نفر به اين بيماري مبتلاءشده اند که 12 نفر در نتيجه سفر به عمره ،يک نفر تماس با حاجي،دو نفر در نتيجه سفر به تايلند و يک نفر از آمريکا اين بيماري را به کشور وارد کرده است.

وي با تاکيد بر اينکه اين روند در آينده شتاب بيشتري پيدا مي کند؛ گفت:از مبتلايان به اين بيماري در کشور مصر يک نفر فوت کرده اما در ساير کشورها فوتي نداشته ايم.

وزير بهداشت به غير از عربستان و مصر که انتقال داخلي نيز داشته اند ساير کشورها را عاري از انتقال داخلي اعلام کرد و گفت :‌اين بيماري در ساير کشورها وارداتي است که دليل آن را مي توان وجود سربازان اشغالگر در افغانستان ،عراق و يا سفر به قاره آمريکا دانست.

لنکراني با تاکيد بر اينکه خطر ابتلاءبه بيماري آنفلوانزاي خوکي با ماسک از بين نمي رود،تاکيد کرد: بنابر مطالعات انجام شده عمده استفاده از ماسک در محيط هاي درماني و يا براي افرادي که در زمان هاي بسيار کوتاه در محيط هاي آلوده هستند مفيد بوده و براي استفاده طولاني بدون اثر است.

وي گفت:افرادي که مبتلا به اين بيماري هستند لازم است که در هنگام حضور در اجتماع از ماسک استفاده کنند.

وزير بهداشت در مورد واکسن هاي اين بيماري گفت : واکسن هاي موجود در بازار مربوط به آنفلوانزاي فصلي بوده و در پايان سپتامبر هر سال وارد بازار مي شود که جمهوري اسلامي نيز به حاجيان تزريق مي کند.

لنکراني تصريح کرد :‌تزريق واکسن آنفلوانزاي فصلي از ابتلاي همزمان اين بيماري با آنفولانزلي خوکي\"H1N1 \" جلوگيري کرده و خطر را کاهش مي دهد.

وي با اعلام اينکه واکسن آنفلوانزاي خوکي\"H1N1 \"به صورت رسمي وارد بازار نشده است، گفت: سه شرکت بين المللي به دنبال توليد واکسن اين بيماري هستند اما هنوز اطلاعات دقيقي از عوارض و نحوه پيشگيري اين واکسن در دسترس نيست.

وزير بهداشت از ورود 700 ميليون دوز از واکسن آنفلوانزاي خوکي\"H1N1 \"تا پايان دي ماه 88 خبر داد و گفت: به دليل اينکه براي هر نفر تزريق دو دوز لازم است در نتيجه اين ميزان واکسن براي 350 ميليون نفر خواهد بود .

وي در مورد مشارکت جمهوري اسلامي با سازمان بهداشت جهاني در زمينه توليد اين واکسن گفت : در کشورما دانش فني وجود دارد و تنها مشکل عدم دسترسي به ويروس است .

لنکراني درادامه تصريح کرد:‌اين پروژه يک طرح ملي بوده و با استفاده از تمامي ظرفيت ها به دنبال ساخت اين واکسن هستيم.

وزير بهداشت با اعلام اينکه براي ساخت واکسن آنفلوانزاي خوکي از زير ساختهاي آنفلوانزاي فصلي و پرندگان استفاده مي شود ،گفت : بهداشت فردي مهمترين عامل در ابتلاءنيافتن به اين بيماري است.

وي با اشاره به وجود مقاومت در برابر واکسن در برخي کشورهايي که از اين دارو استفاده کرده اند ،گفت: تاکيد ما براين است که واکسن تحت پروتکل خاصي و نه با هدف پيشگيري استفاده شود.

وزير بهداشت راههاي مقابله با اين بيماري را تنها بهداشت فردي اعلام و خاطر نشان کرد: به دليل اينکه در ايران روبوسي و دست دادن مرسوم است لازم است پس از هر بار روبوسي و دست دادن دست و صورت با صابون شسته شود.

وي همچنين مردم را از سفر به مناطق آلوده که بيشتر در نيم کره جنوبي هستند بر حذر دانست و گفت : پيش بيني شده است 34 درصد از افرادي که در معرض ويروس قرار دارند به اين بيماري مبتلا شوند.

لنکراني با اشاره به اينکه گروه سني سالخوردگان کمتر به اين بيماري مبتلاءشده اند ،گفت : امکان دارد که اين افراد در سنين کودکي در معرض اين بيماري بوده اند که در نتيجه اکنون نسبت به اين بيماري مقاومت دارند./100

انتهای پیام/

کد خبر 138805024